The Colony Hotel

Project Overview

LAN was retained by the Colony Hotel in Fort Lee, New Jersey, to renovate their lobby. The goal was to transform the space to frame views of the NYC skyline and bring natural light into the space.  

The design incorporated numerous features that connect the community with the new state-of-the-art space. Exterior front windows were replaced with butt-glazed glass to allow passers-by a glimpse into the interior atrium where art is prominently showcased. The north lobby wall was designed as a slate waterfall to incorporate a touch of the look and sound of the Hudson River into the hotel design. The charcoal grey color scheme uses a hint of red and combinations of wood and stone to achieve the desired look of simplicity and elegance.

Two seating areas, one to either side of the concierge desk, contain four large comfortable chairs for guests. Between the two seating areas, an ethanol run fireplace brings the warmth of a living room to the environment.

Environmentally conscious materials and techniques were used when and where possible, including the porcelain floor which is made of recycled material and the lighting which was converted to energy efficient LED fixtures. The elevator exterior walls were comprised of stone, while the interior walls were made of glass. The concierge desk was custom designed to house all necessary communication, security, and alarm systems.

Client

The Colony Hotel

Location

Fort Lee, New Jersey

Project Size

8,800 sf

Completion Date

2010

Markets

Hospitality

Services

Architecture, Mechanical, Electrical

Share This Project

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email

Ready To Start Your Project? Talk to One of LAN’s Experts.